DAG 1: EMMEN - KOPENHAGEN (23 FEBRUARI)
 

Het contact gaat om en mijn zes vriendjes dansen vrolijk op en neer. Ik zal mij even voorstellen. Ik ben een Audi 100 V6 2.8. Quattro en mij is gevraagd door The Baas Brothers deel te nemen aan De Carbagerun Wintereditie 2015. Vanochtend ben ik vertrokken uit het pittoreske dorpje ‘t Veld om vervolgens via Wognum, Nibbixwoud en Hoorn in Emmen te belanden. In Emmen is namelijk de start van deze editie van de Carbagerun. Samen met nog 249 collega’s moeten we ons melden bij het voetbalstadion van Emmen. Als om 09:00 het startschot valt wordt er snel afscheid genomen van familie, vrienden en bekende. Op naar Kopenhagen!

Toen we na 10 km al de eerste auto met banden pech waren gepasseerd, werd de eerste opdracht voor gelezen. Een zeer uitdagende en ludieke opdracht die niet geheel onhaalbaar is. Daarna ging Paul aan de slag met een niet werkende voorraam ventilator. Kartonnetjes komen nu handig van pas. Lars leest de kaart voor, Frank zit achter mijn stuur en Sven voorziet iedereen van een hapje en een drankje. HHEEEEE moet ik niks drinken? Idd ja eerst maar even tanken!! Hehe.. ik had best wel dorst, dus ff binnen 5 minuten 58 liter van dat goudgele sap naar binnen gewerkt. De mannen gingen even naar binnen om naar hun eigen gezeik te luisteren en de inwendige mens te verwennen. Met andere woorden: ff bakkie doen denk!!?

Uiteindelijk kwamen de Brothers weer naar mij toe om de rit te vervolgen…en dan met Paul in the drivers seat..

HEEE PAUL!!! Wat ga jij doen? We moeten de andere kant op hoor! Gaat ie keren!? Afslag Lübeck? Nou ja het zal wel. We rijden de parkeerplaats op pal voor de Toys ‘r Us. Volgens mij niet om te plassen…. Na een ‘pauze’ van 10 minuten rijden we gelukkig weer naar boven. Puttgarden om precies te zijn.

Nadat we eerst in de verkeerde rij stonden (boete van maar 150 euries) konden we na 20 minuten wachten de boot op. Ik bleef achter terwijl de mannen smulde van een bordje pulled porc of spaghetti.

Eindelijk kwamen we rond kwart voor 7 aan op het grote Radhuesplein, hartje Kopenhagen. Daar stonden mijn overige, misschien wellicht toekomstige, vrienden. Wat een gekkenhuis. Echt niet normaal. Iedereen, ook de Denen zelf willen alles van je weten. Waarom ziet de auto er zo uit? Wat doen jullie hier? Wanneer gaan jullie weer weg? Nadat de mannen waren gecheckt door de organisatie konden we richting hotel. Einde van een zeer gave, maar ook lange dag. En nee Paul....er ligt (nog) geen sneeuw!!!!

Tot zover....tot morgen!!